Nová interaktivní publikace Abbott Laboratories: Terapeutické monitorování lékových hladin (Therapeutic Drug Monitoring, clinical guide)

Nová interaktivní publikace Abbott Laboratories: Terapeutické monitorování lékových hladin (Therapeutic Drug Monitoring, clinical guide)

autor RNDr. Jan Trbušek, Ph.D. -
Počet odpovědí: 0
Hlavním cílem terapeutického monitorování lékových hladin (TDM, Therapeutic Drug Monitoring), kdy se měří koncentrace léků v tělních tekutinách, je optimalizace a individualizace dávkování léků, přičemž toto monitorování v sobě kombinuje principy laboratorní medicíny a farmakologie. Problematika TDM je poměrně komplikovaná, protože vedle vlastní laboratorní analýzy je nutná znalost farmakologických vlastností stanovovaného léku.

Firma Abbott Laboratories vydala již před několika lety publikaci, která se věnovala problematice monitorování lékových hladin. Ta se vzhledem k aktuálnosti brzy stala vyhledávanou a žádanou, ale bohužel v současné době již také téměř nedostupnou pomůckou.
Společnost Abbott proto vyslyšela volání uživatelů po nové, modifikované a moderní publikaci, kterou je právě nabízený interaktivní klinický průvodce TDM.

Věříme, že tuto příručku uvítáte a že se stane užitečným pomocníkem ve Vaší každodenní práci.

Klikněte pro stažení publikace
Vlastní publikaci (PDF soubor o velikosti 4 MB) si můžete snadno stáhnout zde: TDM_interaktivni klinicky pruvodce.pdf

Návod k použití interaktivního klinického průvodce TDM:
Po otevření příručky Vás Adobe Reader požádá o povolení zobrazení souboru v celoobrazovkovém režimu (doporučujeme povolit). V příručce pak lze listovat kliknutím na směrové šipky v pravém dolním okraji stránky (event. kliknutím levým nebo pravým tlačítkem myši kdekoli na obrazovce). Do jednotlivých sekcí atlasu se můžete také přesunout kliknutím na název dané sekce v levé části obrazovky, v Obsahu („Table of Contents“) a vyhledávat tak podle jednotlivých skupin léků.
Jak citovat toto dílo? (údaje kurzívou doplňte sami)
RNDr. Jan Trbušek, Ph.D.: Nová interaktivní publikace Abbott Laboratories: Terapeutické monitorování lékových hladin (Therapeutic Drug Monitoring, clinical guide). PO>STUDIUM [online] 17.5.2011, poslední aktualizace 17.5.2011 [cit. aktuální datum]. Dostupný z WWW: <URL adresa příslušné stránky>. ISSN 1803-8999