Webinář: Tuberkulóza - laboratorní diagnostika, epidemiologie, doporučení

Webinář: Tuberkulóza - laboratorní diagnostika, epidemiologie, doporučení

autor Jitka Horáková -
Počet odpovědí: 0

Vážení uživatelé CEVA,

rádi bychom Vám připomněli další webinář na téma Tuberkulóza - laboratorní diagnostika, epidemiologie, doporučení, který se koná tento čtvrtek 23. 3. 2017 od 14:00 na adrese https://el.lf1.cuni.cz/ceva, nebo prezenčně v nové seminární místnosti ÚKBH,FN Plzeň Lochotín, vchod B, 2.patro (seminární místnost vedle výtahů). Přestože patří Česká republika k zemím s nízkým výskytem tuberkulózy (TB) - incidence v posledních pěti letech menší než 6 nových případů ročně na 100 000 obyvatel, je tato problematika stále aktuální. Jde o onemocnění epidemiologicky závažné a sledované.
Problematika tuberkulózy je diskutována v souvislosti s migrací obyvatel, s ošetřováním sociálně vyčleněných pacientů (bezdomovci, alkoholici apod.) a také v souvislosti s ukončením plošného očkování proti TB. Objevují se i zajímavé kazuistiky pacientů s TB z hlediska diagnostiky, průběhu onemocnění i léčby. Webinář seznámí účastníky se základy laboratorní diagnostiky TB a mykobakteriálních onemocnění, s epidemiologickou situací v ČR, Evropě i ve světě, s riziky importu TB migranty a s vhodným postupem zdravotnických pracovníků při suspektním výskytu TB u pacientů. Přednášejícím je MUDr. Jana Amlerová.
Účast na webináři je zdarma.
Akce je pořádána v rámci celoživotního vzdělávání lékařů dle Stavovského předpisu ČLK č.16. Je zařazena do centrálního registru akcí ČLK a jeohodnoceny 2 kredity. Dále je akce zařazena do registru akcí KVVOPZ a je ohodnocena 2 kredity. Dále je akce zařazena do registru akcí ČAS a jeohodnocena 1 kreditem.
Více informací najdete v tomto odkazu.

Těšíme se na Vaši účast!
Za realizační tým CEVA
Jitka Horáková