Osnova témat

  • Výuková kuchyně - úvod

    Výuková kuchyně je prostředí pro praktické osvojení dovedností z dietologie, racionální stravy, tvorby jídelníčku, pohybové aktivity, ale i základů vědeckého experimentu, kritického myšlení, umění prezentovat, vytvářet postery, psát vědeckou publikaci ... Výuka probíhá formou praktických tématických workshopů. Aktuálně nejsou vypsané žádné termíny. Zůstaňte tedy naladěni úsměv.

    Atmosféru kuchyně můžete částečně nasát i z

    .

    Nedílnou součástí výuky je i e-learningová podpora rozdělená do 2 velkých tématických celků: Věda a Výživa, kterým odpovídají příslušné kurzy a e-knihy.

  • Program výukové kuchyně

    LOGO OPVK

    Popularizace přírodovědných oborů prostřednictvím badatelsky orientované výuky a popularizace výzkumu a vývoje

    č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/45.0028


    Program vždy probíhá formou práce v menších skupinkách (6-8 lidí) - převážně v kuchyni (prakticky realizuje recepty a učí se zásadám racionální stravy), kombinuje s krátkými prezentacemi a workshopy (tvorba jídelníčku, fyzická zátěž, analýza potravin ...)

    • určené pro studenty medicíny (libovolný ročník), ev. i postgraduální studenty

    Více informací, dotazy: vyukova.kuchyne@lfp.cuni.cz.

    Ilustrační fotografie z otevření výukové kuchyně (Workshop Dietoterapie a zdravá kuchyně)



    • Kniha, která dává dohromady recepty a technologické postupy ze všech kurzů zdravého životního stylu.