Vzdělávací akce v rámci projektů OP VVV

Podpořeno projektem Zvýšení kvality vzdělávání na UK a jeho relevance pro potřeby trhu práce reg. č. CZ.02.2.69/0.0/0.0/16_015/0002362

Semináře jsou přístupné zdarma na adrese https://el.lf1.cuni.cz/ceva nebo prezenčně v seminární místnosti ÚKBH, FN Plzeň Lochotín, vchod B, 2. patro. 

Inspirace z konference AMEE 2017 - 9. 10. 2017 ve 13:00hod

Přednášející:  D. Rajdl, K. Bajcurová, T. Filipovská

Anotace: Na každoroční celosvětově největší konferenci o vzdělávání se letos sešlo více než 3700 účastníků. Z LFP se účastnili 3 zástupci (autoři prezentace), kteří s posluchači nasdílí "to nejlepší", co si přinesli. Od inspirací ze země s nejlepším školstvím na světě (Finsko) , přes trendy ve výuce základních a preklinických oborů (časná expozice, 3D modely, simulace, standardizovaný pacient) po názory na výuku a hodnocení dovedností v klinických oborech (OSCE, EPA).

5 tipů, jak jednoduše zvýšit efektivitu výuky 14. 12. 2017 14:00hod

Přednášející:  D. Rajdl

Anotace:  Vědecké studie z oblasti vzdělávání dospělých přinesly v posledních 30 letech celou řadu důkazů o tom, že některé postupy používané při výuce jsou relativně málo efektivní a jiné (při stejném úsilí učitele a aktivnějším zapojení studenta) velmi účinné. V tomto prakticky orientovaném semináři se zaměříme na několik jednoduchých postupů, jak vybrané prvky aktivní výuky zavést do výuky základních, preklinických a klinických předmětů na lékařské fakultě. Postupy budou demonstrovány a následně účastníky prakticky vyzkoušeny na ověřených reálných příkladech.